Plufine kip

Smakelijke en gezonde Belgische vleeskippen

Na meer dan twintig jaar Vitakip doopten we deze in 2012 om naar Plufine kip. Met deze smakelijke en gezonde vleeskip biedt Pludis al jarenlang hét Belgische alternatief. En dit alles aan een zeer betaalbare prijs. Dagelijks bewijzen wij dat het anders kan en dat authenticiteit en kwaliteit nog een plaats hebben in onze dagelijkse voeding.


Wij kennen onze kippen

Het klinkt vreemd, maar wij kennen alle kippen die we slachten. Onze Plufine kip is van Belgische oorsprong, in België gebroed én geslacht volgens een eigen streng lastenboek. Onze kippenkwekers ondergaan jaarlijks strenge audits om te controleren of zij het lastenboek stipt opvolgen.


Tracering en voedselveiligheid

Met dit lastenboek verzoenen we het artisanale kippen kweken met de strikte wetgeving omtrent tracering en voedselveiligheid. Bovendien gebruiken wij een ‘droge’ slachtmethode, waardoor het kippenvlees veel minder water bevat. Deze aanpak leidt tot kippenvlees met véél meer smaak en veel minder vochtverlies tijdens het bakken. Ons kippenvlees droogt tijdens het bakken of braden niet uit, maar blijft sappig en toch stevig.


Alleen plantaardige voeders

Het grote geheim van onze smakelijke en gezonde Plufine kip zit in de samenstelling van onze voeders. Alles wat een kip eet, zit in het vlees. Onze Plufine kip krijgt alleen plantaardige voeders met een hoog percentage echte granen. Voeding van dierlijke oorsprong is uit den boze. Preventieve antibiotica en groeiversnellers zijn eveneens uitgesloten. Daarnaast besteden we veel aandacht aan het dierenwelzijn. Onze kippen beschikken in de stallen over meer vierkante meters ruimte én hebben voldoende verluchting. Zo groeien onze kippen op tot gezonde dieren met veel smaak.

Meer weten?

Neem contact met ons op voor uw vragen.

Contacteer ons

Waarom Plufine?

Belgisch kwaliteitslabel

Pludis bedrijf

Gefokt, gehouden en gevoed volgens strenge specificaties.

Lees meer

Halal Certificaat

halal certificaat

Wij leveren ook halal kippenvlees en hebben daar het certificaat voor als leverancier.

Lees meer

IQF

Individueel Quick Frozen (IQF) voor kipgerechten.

Lees meer

Snelle levering

Wij leveren maximaal dagvers.
U bent zeker van vers geslacht vlees.

Lees meer

Duurzaamheid en kwaliteit

/onze-klanten

Wij leveren maximaal dagvers.
Wij zijn gecertificeerd bij BRC en krijgen
automatische controle van FAVV.
Wij hebben ook aandacht voor personeel en duurzame energie.

Lees meer